Yayın Politikası

• Anadolu Selçuklu Döneminden Günümüze Tasavvuf Hareketleri
  • İslam Sanatları ve Mevlevilikte Güzel Sanatlar
  • Müslüman-Türk Düşünürleri
  • Musıkî ve Mevlevi Musıkîsi gibi konularda araştırma, yorum, yeni ve tarihi belgelerin yayını ile ilgili bilimsel nitelikli makale, inceleme, tanıtma yazıları, bildiri metinleri, çeviri, bibliyografya ve kitap tanıtımı gibi özgün çalışmaları içerir.

Bölüm Politikaları

Makaleler

Seçilmiş Açık Başvurular Seçilmiş Dizinlenmiş Seçilmiş Hakam Değerlendirmesinden Geçmiş

Kitap Tanıtımı

Seçilmiş Açık Başvurular Seçilmiş Dizinlenmiş Seçilmemiş Hakam Değerlendirmesinden Geçmiş

Çeviri / Translation

Seçilmiş Açık Başvurular Seçilmemiş Dizinlenmiş Seçilmemiş Hakam Değerlendirmesinden Geçmiş

Değerlendirme Süreci

Otomasyon sistemine üye olunduktan sonra sistem üzerinden editöre gönderilen yazılarda, yazarı tanıtan isim ve akademik unvan yer almaz. Dergiye gönderilen makaleler yetkililere ulaştığı andan itibaren her makaleye bir kod verilir ve makale ön incelemeye alınır. Derginin amacı, kapsamı ve yazım kurallarına uygunluğu açısından  editör/editörler tarafından ön elemeye tâbi tutulan yazılar, bilimsel yönüyle incelenmek ve değerlendirilmek üzere alanla ilgili en az iki hakeme gönderilir.

Dergimizde çift kör hakemli değerlendirme (double-blind review) sistemi uygulanmaktadır. Gönderilen makalenin kime ait olduğu konusunda hakemlere, makaleyi değerlendiren hakemlerin kimlikleri hakkında ise yazar(lar)a bilgi verilmez. Hakem raporları gizlidir ve beş yıl süreyle saklanır. Hakemlerden olumlu rapor alamayan makaleler yayımlanmaz ve yazar(lar)ına geri verilmez; bu konuda idarî ve adlî sorumluluk kabul edilmez. Hakemler tarafından düzeltme istenen makaleler ise, gerekli değişiklikler için yazar(lar)ına gönderilir. Yazarlar, hakemlerin ve editörün istek, öneri ve uyarılarını dikkate alırlar; ancak katılmadıkları hususlara ve hakem kararlarına gerekçelerini belirtmek kaydıyla itiraz edebilirler. Bu durumda başka bir hakemin görüşüne başvurulur. Hakem raporlarından birinin olumlu, diğerinin olumsuz olduğu durumlarda yazı üçüncü bir hakeme gönderilir. Düzeltilmiş metni, belirtilen süre içinde dergiye ulaştırmak yazarın sorumluluğundadır. Editör/Editörler, dizinleme kriterleri gereğince, yayımlanacak yazılarda esasa yönelik olmayan küçük düzeltmeler yapma yetkisine sahiptir.

Yayın Sıklığı

Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez

Açık Erişim Politikası

Bu dergi Açık Erişim sağlama politikasını benimsemiştir. Buna göre;

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Dergisi’nde yayımlanan bilimsel makaleler/yazılar tüm kullanıcılar tarafından internet aracılığıyla herhangi bir yasal, malî ve teknik engel/engelleme olmaksızın serbestçe indirilebilir, kullanılabilir, kopyalanabilir, dağıtılabilir, basılabilir, taşınabilir, taranabilir, tam metinlere bağlantı verilebilir, dizinlenebilir, yazılıma veri olarak aktarılabilir ve her türlü yasal amaç için kullanılabilir. Ayrıca yazara gerekli atıfı vermek koşuluyla herhangi bir dijital ortamda eserin kopyaları oluşturulabilir, dağıtabilir, kişisel kullanım için bu yayımların sınırlı sayıda basılı kopyaları çoğaltılabilir.

* Yazarlardan makaleler için başvuru ve değerlendirme ücreti alınmaz.

Danışma Kurulu